Näyttelyt

Kuva Pekka Savolainen
Kuva Pekka Savolainen

Jotta voit osallistua Kissaliiton järjestämiin näyttelyihin, tulisi kissojen kaikkien omistajien olla jonkun rotukissayhdistyksen jäseniä ja kissan tulisi olla FIFen rekisterissä. Mikäli kissasi on jonkun muun kattojärjestön (CFA, TICA) rekisterissä voit joko siirtää sen FIFen rekisteriin tai hakea näyttelylisenssiä.

Näyttelyyn osallistuvan kissan on oltava vähintään 3 kuukauden ikäinen arvostelupäivänä. Näyttelyyn osallistuvan kissan on oltava terve sekä sen turkin asianmukaisesti hoidettu. Kynsien tulee olla leikatut. Näyttelyyn eivät saa osallistua tiineenä olevat naaraat, naaraat joilla on alle 12-viikkoiset pennut, maitoa erittävät naaraat, kissat joiden varpaista on amputoitu (pysyvästi poistettu) kynnet, kuurot kissat tai kissat, joilta on typistetty häntä tai korvat. Valkoisilta kissoilta vaaditaan todistus siitä, että kissa kuulee.

Kuva Pekka Savolainen
Kuva Pekka Savolainen

HUOM! 1.1.2009 lähtien kaikkien yli 10 kuukauden ikäisten näyttelyyn osallistuvien kissojen tulee olla mikrosirumerkittyjä. Sääntö ei koske ennen 1.1.2002 syntyneitä kissoja. Mikrosirusta pitää olla merkintä kissan rekisterikirjassa, EU-passissa tai muussa vastaavassa asiakirjassa. Jos näin ei ole, pitää kissalla olla erillinen mikrosirutodistus.

Kissapistelaskenta -> http://kissat.kissaliitto.fi/raportit/kissapistelaskenta.aspx

Tulevat näyttelyt Suomessa -> http://www.kissaliitto.fi/nayttelyt/nayttelylista